Archief: Bezoek AGM Malta

Van 27 oktober tot 30 oktober 2016 woonde de 41 Club Roermond de AGM in Malta bij. Het was een onvergetelijk treffen en samenzijn met Tafelaars, Ladies Circle en Oud Tafelaars uit diverse landen. Zo waren oa Zweden, Noorwegen, Mozambique, Engeland, Duitsland, Roemenië, Italië, België, Portugal en Zimbabwe van de partij!

Om 2:00 uur vertrokken we richting Schiphol en om 6:15 uur zaten we in de lucht richting Malta. Geen idee hoeveel 41-ers en Tafelaars we zouden gaan ontmoeten, we lieten ons maar verrassen. We verbleven in het Golden Tulp Hotel in Saint Julian, het centrale hotel waar alle gasten zouden verblijven. Toen we die woensdag aankwamen was er nog geen 41-ers te bekennen. Zou de opkomst wel goed zijn? Het was die dag trouwens prachtig weer 26 graden en bij de pool op het dak van het hotel was het die middag goed vertoeven. In de avond het uitgangsleven van Saint Julian nog even verkend en we kunnen wel stellen een leuke plek voor een Heerenweekend Tafelaars… 🙂

 

 

Na een goede nachtrust en ontbijt zijn we op pad gegaan om Valletta te bezoeken. Per stadsbus nummer 14. Overigens is heel Malta goed te doen met het openbaar vervoer. Hoe toeristisch en druk Saint Julian is, zo rustig en authentiek is Valletta. Kenmerkend door een prachtige mengeling van Italiaanse, Maltese en Arabische invloeden op zowel architectonische als bourgondische stijl.

Eenmaal terug in het hotel waren we blij verrast dat de lobby vol zat met allemaal 41-ers, Tafelaars en Ladies voor de registratie. Klaar voor de avonds met een typisch Maltees ‘Pig Feast’ ook wel ‘Majjalata’ genoemd.

Midden tussen de pelikanen, roofvogels en andere dieren maakte we onder het genot van goed eten en drinken kennis met de andere aanwezige. Tot laat in de avond was het erg gezellig met oa Luca, Riccardo en Luziano en hun partners uit Italië. Het tafelgevoel kent geen grenzen, dat bleek weer.

 

 

Vrijdagmorgen… vroeg uit de veren om een bezoek te brengen aan Valetta. Waar we in groepen de stad gingen verkennen middels een ‘Treasure Hunt’. Onze groep ging voortvarend. De ene na de ander opdracht werd met veel lol glansrijk uitgevoerd… echter  wie uiteindelijk de schat ook daadwerkelijk gevonden heeft blijft een raadsel. In een pittoresk  haventje werd ons die middag een drie gangen lunch geserveerd met oa verse calamaris. Heerlijk! De belevenissen en verhalen van de ochtend gingen over tafel. Waarna het met Andreas en Fabrica goed nagenieten was buiten op het terras.

Die namiddag was er nog even vrije tijd en zijn we met een groep Sliema ingegaan. Wederom ontdekten we de schoonheid van Malta en de rijke historie van het land. Overigens is het niet zo vanzelf sprekend voor een ieder om de bus te reizen. Voor onze Italiaanse metgezellen was dit een hele nieuwe ervaring.

In de avond was het tijd voor DE Tafel Party. Erg gezellig kunnen we wel stellen… het was een latertje.

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

Traditiegetrouw vond op zaterdagochtend de businessmeeting plaats en werd de Ladies Circle Malta gerecharterd. Overigens ook in Malta weet de sergeant-at-arms wat penalty’s uitdelen is tijdens de meeting met hun geheel eigen recept 🙂

Na de lunch was het tijd om het allereerste vaantje van onze 41 Club Roermond uit te wisselen tijdens de banner exchange. Een mooie mijlpaal voor Roermond heren!

In black tie stond vervolgens, na een race tegen de klok, het gala diner op het programma. Op een toplocatie werden we culinair verwend. En onder de begeleide klanken van een live band dansten we met z’n alle de nacht in.

 

 

Tja… en toen was het weer tijd om afscheid te nemen, zondagmorgen tijdens het ontbijt. De tijd gaat snel als het erg gezellig is. Farewell and zeker Goodbye Malta! Het was een onvergetelijke ervaring, ontmoeting en weerzien van tafelvrienden uit heel de wereld!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

eindbanner

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s