Archief: Bezoek eerste 41 GP Almere

Op zaterdag 11 februari 2017 organiseerde de 41 Club Almere de allereerste 41 GP. Deze vond plaats op het asfalt van Coronel Kartracing, te Huizen. Een evenement voor echte mannen!

Nadat iedereen zijn tactiek had doorgenomen onder het genot van een bittergarnituurtje vertelde Allard waarvoor gestreden zou worden. Naast een podiumplaats voor de beste 3 was ook een over-all prijs: De GP 41 Wisseltrofee. De rijder welke de meeste creativiteit toonde op- en buiten de baan zou deze felbegeerde trofee mee naar huis nemen.

De klok slaat 14:30 uur nog een laatste tactische bespreking… klaar voor de eerste heats: de snelste rondetijd neerzetten. Met piepende en rokende banden schieten de coureurs vanuit de pitstop de baan op. Rondetijden van 36 seconde zijn geen uitzondering voor sommige. Andere daarentegen hebben een hele andere strategie gekozen blijkt uit hun rondetijden.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Na het herstellen van de vochtbalans tijd voor heat 2: beste positionering. De vlag gaat omhoog en weg zijn ze. Dwars door de Schikane en ja hoor 1, 2, 3, … 7 belanden in een frontale botsing. De overige profiteren hiervan en behendig ontwijken zij de berg van rubber en staal. De finish vlag gaat omhoog en de uitslag is erg verrassend. Menig coureur maakt een sprong in het algemene klassement.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

En dan het moment waar iedereen voor gestreden heeft vandaag: de finale! De beste coureurs verschijnen gespannen aan de start. De vlag gaat omlaag en weg zijn ze. Rondetijden van 35 seconde worden neergezet en het ene record na het ander sneuvelt. En daar gaat de geblokte vlag omhoog… de winnaar is bekend!

Hulde aan de drie heren op het podium. Een geweldig prestatie! De 41 GP wisseltrofee ging naar de 41 Club Roermond. Daarmee mag Roermond in het bestuursjaar 2017-2018 de 41 GP organiseren (wees welkom allemaal in het mooie bourgondische zuiden).

Naast het sportieve geweldig werd er ook een bedrag van € 500,- gedoneerd aan het Freedom Through Education Project van Round Table International.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Het was wederom een top event! Dank heren van Almere voor de organisatie en alle andere clubs die aanwezig waren: ‘The Hinges of Friendship Never Rust’.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s