Nieuws: Rondleiding Aaje Kirkhoaf

De eerste activiteit van het nieuwe bestuursjaar was een geslaagde rondleiding op het Aaje Kirkhaof. Voorafgaand aan de wandeling was er het traditionele ‘pizzahappen’ bij restaurant Parkzicht, om niet met een lege maag op pad te hoeven gaan.

Om 19.00u begon de zeer interessante rondleiding over de uit 1785 stammende stadsbegraafplaats nabij de Kapel in ’t Zand. De inspirerende tour leidde ons over alle 5 geloofsgedeelten en daarmee markante laatste rustplaatsen op dit rijksmonument. De duidelijk zichtbare indeling in religieuze gedeelten, de begraafsklassen, het relatief grote aantal grafkelders (53!), het vele smeed- en gietijzer, de talrijke monumentale graven en de bijzondere flora maken de Aaje Kirkhaof een monumentale dodenakker van formaat. Hier liggen de Roermondenaren die tussen 1750 en 1950 de historie van onze stad mede bepaald hebben, zoals o.a. Pierre Cuypers. Uiteraard mocht een bezoek aan de bisschoppelijke grafkapel en tombe niet ontbreken. Tot slot werd eenieder de gelegenheid geboden om alvast zijn toekomstige eigen stekje te adopteren…

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

eindbanner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s