Archief: In goed gezelschap bij prachtig weer… bij DrakenBootFestival

Op 18 september ji werd voor de tweede maal het DrakenBootFestival georganiseerd in Limburg. In het zonnetje streden de diverse teams tijdens dit geweldige event om de fel begeerde Trofee. ‘Samen‘ met RT 74 gingen we de strijdt aan op het water bij  Geweun Meneerkens aan de Schippershaven tegen de overige Dranken…

De druk was hoog gezien het resultaat van afgelopen jaar (net buiten de finale).

Echter dit jaar werd alles uit de kast gehaald en namen onze sterkste roeiers plaats in de boot. De eerste heat ging boven verwachting goed. ‘Samen‘ zetten we de beste tijd neer van alle heats. In nog geen 44 seconde passeerden we als eerste de finish lijn. ook de tweede en derde heat gingen voortvarend!

Met de beste totaal tijd van de dag belanden we met glans op een eerste plaats in de finale. Ons doel was bereikt nu nog die Trofee pakken en de klus was geklaard.

Terwijl we ons mentaal voorbereiden op de alles beslissende finale heat zorgden we ook goed voor de innerlijke mens met krachtvoer…

Klokslag 15:00… de vier finalisten lagen klaar met hun drakenboot aan start. De laatste heat kon beginnen… Het startschot klonk en weg waren we! Na de eerste 50 meter hadden we een lichte voorsprong op de rest… We gaven alles wat we waard waren… we moesten en zouden die Trofee meer naar huis nemen!

Maar toen… z’n 50 meter voor de finishlijn gebeurde het… ‘leeg’ ‘op’! We waren niet opgewassen tegen het eindgeweld van alle jonge tegenstanders in de andere drie drakenboten. De finishlijn passerend realiseerden wij ons dat we verslagen waren… tweede. Aangeslagen kwamen we weer aan wal. Met het oog op de fotofinish zagen we dat we… vierde waren geworden.

Met opgeheven hoofd accepteerde we de nederlaag en haalde we de schaal voor de 4e plek op. Met een glimlach dronken we samen nog een pilsje en realiseerde we ons dat we voor de eerste keer in de geschiedenis van de 41 Club Roermond een schaal gewonnen hadden! Mooi man.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Naast de sportieve prestatie welke we ‘Samen‘ hebben bereikt steunde we ook het goede doel: Toon Hermans Huis Roermond met onze gezamenlijke deelnemen.

Dank aan de Lions Club Roermond Regio en studenten van de Hogeschool Fontys uit Venlo voor de organisatie van dit mooie evenement.

Meer informatie over deze activiteit klik: “HIER

eindbanner

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s