Bedrijfsbezoek: De Lindeboom!

Donderdag 15 november 2018, het bezoek aan Brouwerij De Lindeboom in Neer.

Met een mix van 26 Tafelaars en 41’ers zijn we samengekomen om een hapje te eten bij Cafe Goeden Dennenoord. Met de beef/friet (voor menigeen met de nadruk op ‘friet’) hebben we een goede bodem gelegd voor wat de rest van de avond te bieden zal hebben.

Tegen half negen hebben we ons ‘en colonne’ begeven naar Neer, waar onze recent gepinde Tafelaar Bernd ons warm heeft ontvangen in zijn prachtige brouwerij.

Genietend van het eerste gerstenat van de avond, voelden wij ons in de chique en stijlvol ingerichte ontvangstruimte al snel vertrouwd en erg op ons gemak.
Nadat Harrie, onze gastheer van de avond, iedereen voorzien had van een drankje nam hij het woord om Lindeboom aan ons voor te stellen. Dit gebeurde geheel in stijl: aan de Ronde Tafel (zouden we hier voortaan elke vergadering kunnen houden?).

De eerste introductie is gebeurd, de rondleiding kan beginnen. Harrie gaat ons voor naar waar het gebeurt: de ketels! Met passie vertelt hij ons van de hoed en de rand, van het gehele brouwproces van begin tot einde. Na meer dan een uur zijn wij helemaal op de hoogte van alle ins en outs van de familie Geenen, De Lindeboom en het verschil tussen pils (ondergegist) en bier (bovengegist). Daar moet op gedronken worden!!

Bernd, Harrie en Petra, hartelijk bedankt voor de warme ontvangst en onvergetelijke avond! Proost!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

eindbanner