41 Clb – The particular Association associated with Ex-Round Tablers

Absolutely free Bonus products Betting house

Alleen hier ben je altijd welkom, samen met free book of dead slot je hebt geen gelijke! Van 22 tot en met 24 september hebben de oud tafelaars van Roermond de wateren van het IJsselmeer en het Markermeer verkend. Na vrijdag in de loop van de middag te zijn aangekomen waren de individuele stuurmanskunsten al voldoende bewezen en was de Bavaria42 voor het weekend in handen van Ronald, Roy, Remie, Sander, Axel, Arjen, Ron en Bart. De proviand, welke op uitmuntende wijze vooraf was geïnventariseerd en ingeslagen, werd aan boord gebracht, waarna iedereen zeker wist dat er op dat gebied in ieder geval geen tekort zou kunnen ontstaan. De innerlijk mens was gedurende het gehele weekend dan ook perfect verzorgd! Om rebellie aan boord zo maximaal mogelijk te minimaliseren, werd de rolverdeling door Roy op passende wijze kenbaar gemaakt. Van boatswain tot schipper werd iedereen in het groen gehuld, waarna er per voet (!) richting werd gezet naar de fameuze Lemmerse Italiaan. Na een gezellige maaltijd werd nog nageborreld aan boord en werd het schip ingericht voor de eerste nachtrust. Daarbij werd geen enkele plek op de boot geschuwd, zodat ook de keuken gedurende het weekend ook voor de nachtelijke uren een passende functie kreeg.
Na een exquise ontbijt, bestaande uit onder meer spek en eieren, werd op zaterdag koers gezet naar het einddoel van de dag, Hoorn. Vol frisse en goede moed werd aan de dappere overtocht begonnen, waarbij duidelijk was dat het gedurende de dag aan vrijwel niets zou ontbreken. Op een klein puntje na….namelijk de wind. Een toch wel essentieel onderdeel voor een zeilweekend ontbrak op de eerste dag. Maar het prachtige weer, de etenswaren, kaartspelen en gezelligheid aan boord maakten de dappere overtocht er niet minder geslaagd op. Toen we Hoorn binnen voeren, werden we als ware zeehelden ontvangen (tenminste in gedachte ging dat zo) en kregen we een ligplaats aangeboden in de jachthaven van Hoorn.
Vervolgens werd de binnenstad verkend, waarbij onder meer de aangelegenheden voor de meer nachtelijke uren in beeld werden gebracht. Terug op de boot, werd de innerlijke mens verder verzorgd, onder meer door een heerlijke surf & turf combinatie. Chapeau voor de kok(s). De degens werden vervolgens gekruist in duels van 30 seconden. Duels waarin de ware winnaarsmentaliteit van verschillende 41 Tafelaars hoogtij kon vieren. Maar voordat de duels zouden eindigen in een of meerdere kielhaal sessies werd de opbouw voor de nachtrust ingezet en kwamen de gemoederen tot bedaren. Remie ging op zoek naar een pakje sigaretten en werd iets later door Axel en Bart veilig in het centrum van Hoorn aangetroffen. Daarna is er nog wat afgepilst in dé discotheek van Hoorn waarmee het verblijf in Hoorn op passende wijze werd afgesloten.
Op zondagochtend werd de terugtocht naar Lemmer al vroeg in de ochtend ingezet. Om 8 uur voeren we de haven uit, waarbij de dichte mist de vergezichten over het water ernstig belemmerde. Met een goede rolverdeling en helaas wederom met een goede motor in plaats van zeilen werd de overtocht toch veilig doorgezet en konden we collega boten op een paar meter afstand toch nog identificeren. De scheepshoorn is die ochtend in ieder geval goed gebruikt. Net als de video collectie van Tafelaar Joep trouwens. Na veilig te zijn aangekomen in Enkhuizen, werd de lunch genuttigd en alles klaar gemaakt voor het laatste deel van de overtocht.  Even werd nog gehoopt op een windkracht groter dan 0,5 maar dat was helaas tevergeefs. Uiteindelijk heeft ook dat het plezier en de gezelligheid niet gedrukt en zijn we op een gemoedelijke wijze (zonder mist) in Lemmer terug gekomen. Na ook daar feestelijk onthaald te zijn (althans weer in gedachten) werd de boot weer veilig terug in beheer gegeven en kon iedereen vol van een weekend met mooie herinneringen terug naar zijn eigen bed/keuken!
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan.